collection

loft gallery

kápolna gallery kecskemét

museion no.1 budapest

 MOZAIK MUZEUMTURA
view the poster here (jpg)


 

Loft Gallery - Padlas Galeria

All artists who participate in the scholarship and invitation programmes at the International Ceramics Studio leave some of their works for the studio's collection.

The Loft Gallery always has a selection from this extensive collection on exhibition. Works from porcelain to stoneware, figurative or functional, sculptural or decorative, woodfired to raku, saltglaze to china paint - on average about 500 pieces, featuring works from international and Hungarian artists are on permanent display.


A Nemzetközi Kerámia Stúdió alapítása óta gyűjt kortárs kerámia alkotásokat. E töretlen elkötelezettség eredményeként a kollekcióban jelenleg 500 művész mintegy 4000 alkotása szerepel. A művészek 5 kontinens 45 különböző országát reprezentálják. Ezek az adatok, valamint az a tény, hogy minden egyes munka a stúdióban készült, azt bizonyítja, hogy Európában, de a maga nemében, feltételezhetően a világon is egyedülálló nemzetközi kortárs kerámia gyűjteményről beszélünk. A gyűjtemény anyagából rendszeresen kiállítunk itthon és külföldön.

Állandó kiállításunkon a látogatók a gyűjteményünkben őrzött műtárgyak változatosságáról szerezhetnek benyomásokat. A művek felvillantják az elmúlt harminc év kortárs kerámiaművészetének történetét, a legkülönfélébb irányzatokat képviselik, a művészek közül pedig számosat már a 20–21. századi kerámia legjelentősebbjei között tartanak számon.

Kiállításunk bepillantást enged a kerámia egyetemes nyelvét alkotó anyagok és technikák sokszínűségébe is. 2013-ban egy teljesen új koncepció és rendező elv szerint újragondolt állandó kiállítást tártunk a közönség elé. Tematikus csoportok szerint gyűjtöttük egy csokorba a műalkotásokat, valamint a különleges technológiákat. A bemutató meggyőzően reprezentálja a stúdió szerepének fontosságát és a kerámiaművészeten belül tett innovatív lépéseket. A következő témák szerint mutatjuk be az egyes tárgycsoportokat:

  • A korongozás egyedi útjai
  • Kerámia hangszerek
  • Figuratív kerámia
  • Absztrakt kerámia
  • Grafikai eljárások a kerámia műfajban
  • Beton
  • Design

Mind a hét témához készült egy-egy információs tabló magyar és angol nyelvű leírással és képekkel illusztrálva, közérthető módon magyarázva az adott témát.

Állandó kiállításunkat mindig tárlatvezetéssel mutatjuk be látogatóinknak.

Kiállításunk részt vesz az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által koordinált, NKA-támogatással megvalósuló Mozaik Múzeumtúra programban.
www.mozaikmuzeumtura.hu

Az állandó kiállítás munkanapokon 9 órától 4 óráig látogatható. Csoportokat előzetes bejelentkezéssel (min. 4 nap) a hétvégén is fogadunk.


extensive gallery space


impressive display of works


a changing selection

© International Ceramic Studio, H-6000 Kecskemét, Kápolna u. 11, Hungary