Kiállítások 2018

2018.06.05 - 2018.06.27
V I S S Z A T E K I N T É S
SZALAI LÁSZLÓ keramikusművész kiállítás

„Szabályos és szabálytalan, egész és töredék, ép és sérült, új és régi, természeti és művi. Sok esetben rendkívül nehéz a határvonalat meghúzni közöttük, mint ahogy nem lehet a klasszikus és a romantikus szemlélet között sem értékrendi sorolást végezni. Szalai sem választ, bár e döntése (a nem választása) mégis inkább romantikus lélekre vall. Azt, hogy uralkodhatna, jelzi. De túlmegy ezen a ponton, s a már megszelídített, birtokolt formát szabadon engedi – látszólag. Ízig vérig művész.” Sárkány József

Szeretettel várjuk a kiállítás megnyitójára július 5-én, csütörtökön 18 órakor!

➔ M E G H Í V Ó

Marcius 8 - 29
FATÜZ MOST
című csoportos kiállítása

Az elmúlt években a fatüzes égetési technika reneszánszát éli külföldön és hazánkban is, nagymértékben köszönhetően a new craft mozgalom globális hatásainak. Ezen tendenciákra reflektálva kívánjuk bemutatni a technika legkivallóbb hazai képviselőit, ezen csoportos kiállításunkon.

A kiállító művészek névsora: Kemény Péter, Néma Júlia, Lakatos Ábel, Kontor Enikő, Ruzicska Tünde, Szabó Ádám Csaba, Steve Mattison, Boleman Bence

Szeretettel várjuk a kiállítás megnyitójára március 8-án, csütörtökön 18 órakor!

➔ M E G H Í V Ó


Aprilis 12 - 27
MESTEREK ÉS TANÍTVÁNYOK

Ezen kiállításunk anyaga már látható volt 2018. március 13-29. között Kecskeméten, a Kápolna Galériában (6000 Kecskemét, Kápolna u. 13.) a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál részeként. A kiállítás nagy sikerére való tekintettel úgy döntöttünk, hogy az anyagot Budapesten is bemutatjuk Museion No.1 Galériánkba.

Melyek azok a részletek, a kerámiák mögött rejtőző titkok, amik a tárgyakat művészetté emelik? Mi az, ami ebben a mesterségben átadható és megtanulható? Mit köszönhet mesterének a tanítvány? Kiállításunkon a magyar kortárs szilikát művészetek nagyjai, példaképei, mesterei és egykori tanítványaik szerepelnek együtt. A kiállításon kilenc-kilenc neves magyar alkotóművész tizennyolc munkáját mutatjuk be. A meghívott mesterek és tanítványaik: Fusz György – Kontor Enikő, Haber Szilvia – Vértessy Dorottya, Kádasi Éva – Néma Júlia, Kemény Péter – Nagy-György Ágnes, Kuzsel Gabriella – Andrási Edina, Nagy Márta – Lantos Tímea, Pázmándi Antal – Simon Zsolt József, Polyák János – Bánó Zsófia, Szalai László – L. Molnár Zsuzsanna.

Szeretettel várjuk a kiállítás megnyitójára április 12-én, csütörtökön 18 órakor!

➔ M E G H Í V Ó


Május 3 - 31
BLACK SPOT
Varga Dóra üvegművész kiállítás

Varga Dóra munkáinak visszatérő motívuma a különböző művészeti területek összekapcsolása és a folyamatszerűségek ábrázolása - legyen szó narratív ábrázolásról vagy éppen zenei motívumok megragadásáról. A környezetszennyezésre és természeti folyamatokra reflektáló Black Spot kiállítási anyag fókuszában a mozgóképek és szobrok kapcsolatának ábrázolása áll. Az üvegalkotásokhoz gyakran készülnek az egyes kompozíciók kiegészítéseként vagy dokumentációjaként videómunkák, melyek lehetővé teszik az alkotás időbeliségének rögzíthetőségét is. A kiterjesztett valóság dimenzióival, vetített képi és zenei elemekkel is felruházott üvegszobrok így multimédiás installációs elemekké alakulnak. Szeretettel várjuk a kiállítás megnyitójára május 3-án, csütörtökön 18 órakor!

➔ M E G H Í V Ó


Június 7 - 29
BUDÁN MIKLÓS


Jülius 5 - 27
STEVE MATTISON


Augusztus 2 - 31
SZALAI LÁSZLÓ


Szeptember 5 - 21
ULRICH GÁBOR


Szeptember 27 - Október 12
KOSZTA ZSÓFIA


Október 16 - 31
HÉVIZI ÉVA


November 8 - 30
NAGY MÁRTA


December 6 - 14
ÚJ MUTARGYnyitva tartás: keddtől péntekig 14-től 18 óráig

"Museion No.1"
H-1091 Budapest, Üllői út 3
Telephone +36 1 216 4784, +36 20 223 7180
email: museion@t-online.hu
icshu@t-online.hu

www.icshu.org/museionbudapest.html