Kiállítások 2018

2018.11.08 - 2018.11.30

O R I G Ó
Prof. Nagy Márta keramikusművész kiállítása

Munkáimra mindig is jellemző volt, hogy egy-egy életszakasz fontos személyes történésiben gyökerező gondolatokat szerettem volna megfogalmazni a lehető legabsztraktabb módon. Most sincs ez másképp. Úgy érzem, életem új korszakához értem. Külső és belső történések metszéspontjában, egy a határvonalon állok.
Mindezt a kiállításon egy installációs munkával szeretném elmondani az értő, érző közönségnek.

Munkáját bemutatja a művész.
Megnyitó: 2018. november 8-án, csütörtökön 18 órakor.
Megtekinthető: 2018. november 30-ig.

➔ meghívó
facebook


2018.10.16 - 2018.10.31
HÉVIZI ÉVA - TŰZPRÓBA
Ferenczy-díjas képzőművész

című kiállításának megnyitójára 2018. október 16-án (kedden), 17 órára a MUSEION No. 1-be.
A kiállítást megnyitja: dr. Feledy Balázs művészeti író, művészetkritikus

„ZOMÁNCRÓL MÁSKÉPP” TALÁLKOZÓ
2018. október 30-án (kedden), 15 órakor
Bevezető: Hollósy Katalin képző- és iparművész, NZA stúdióvezető
Beszélgetés Hévizi Éva Ferenczy-díjas képzőművésszel
Sulyok Gabriella Munkácsy-díjas grafikusművész rövidfilmje a kiállító művészről és alkotásairól
A kiállítás megtekinthető: 2018. október 31-ig, keddtől péntekig 14-től 18 óráig

➔ M E G H Í V Ó


2018.09.27 - 2018.10.12
KOSZTA ZSÓFIA * FELSEJLŐ HAGYOMÁNY
című kiállításának megnyitójára 2018. szeptember 27-én (csütörtökön), 17 órára a MUSEION No. 1-be,

A vendégeket köszönti: dr. Füzi László főszerkesztő, KKMM ügyvezetője
A kiállítást megnyitja: Feledy Balázs művészeti író, művészetkritikus
Megtekinthető: 2018. október 12-ig, 14-től 18 óráig

A gondolat és az alkalmazott zománcművészeti technika szerencsés találkozásának lehetünk részesei Koszta Zsófia műalkotásainak szemlélése közben. Anyag – technika – gondolat ugyanazt közvetíti felénk: az időtlenséget. Életre szólóan ad útravalót a régi korok motívumainak felkutatásával és felmutatásával. Arra figyelmeztet, hogy azonos kultúrához tartozók azonos nyelvet használtak – ábrázolásukban, beszédükben, dalaikban egyaránt. A lényegi összetartozást tették egyértelművé. Így érhették el, hogy felismerhetően megkülönböztethetők lettek más kultúráktól.
Ennek köszönhető, hogy az alkotó is felismerhetővé válik a nagy időből felsejlő sajátosan és tudatosan alkalmazott ősi motívumokból felépített művei alapján.

➔ M E G H Í V Ó


2018.09.05
ACÉL GRAFIKÁK
Ulrich Gábor képzőművész kiállítása

Köszöntőt mond: Fuzi László a KKMM ügyvezető igazgatója
Megnyitja: Gaál József, Munkácsy-díjas képzőművész

Szeretettel várjuk a kiállítás megnyitójára 2018. szeptember 5-én, szerdán 18 órakor!

➔ M E G H Í V Ó


2018.08.22
L A N D E S C A P E S
STEVE MATTISON keramikusművész kiállítás

„A hely, ahol szellemünk leginkább otthon érzi magát, lehet egy adott, fizikai értelemben vett helyszín, ahová bármikor visszatérhetünk; de lehet az otthon iránt érzett nosztalgia, amely nem egy helyhez kötődik, hanem a múltba tűnt idő olyan pillanatához, amelyet csak emlékeink felidézésével próbálhatunk meg újra átélni. Olyan sóvárgás ez, amit akkor érzünk, amikor átlépjük azt a küszöböt, amely szüleink, nagyszüleink, dédszüleink lépteinek nyomát is őrzi. Ez az az érzés, amely belénk nyilall, amikor a gyerekkori utca egyik ajtaján kopogunk, és ez a hang egyszerre csak a gyermekkorból visszhangzik. Ez az érzés annak a biztos tudata, hogy mindegy merre jársz - az otthon, ahonnan elindultál mindig ott vár –„

Szeretettel várjuk a kiállítás megnyitójára augusztus 22-én, szerdán 18 órakor!

➔ M E G H Í V Ó


2018.06.05 - 2018.06.27
V I S S Z A T E K I N T É S
SZALAI LÁSZLÓ keramikusművész kiállítás

„Szabályos és szabálytalan, egész és töredék, ép és sérült, új és régi, természeti és művi. Sok esetben rendkívül nehéz a határvonalat meghúzni közöttük, mint ahogy nem lehet a klasszikus és a romantikus szemlélet között sem értékrendi sorolást végezni. Szalai sem választ, bár e döntése (a nem választása) mégis inkább romantikus lélekre vall. Azt, hogy uralkodhatna, jelzi. De túlmegy ezen a ponton, s a már megszelídített, birtokolt formát szabadon engedi – látszólag. Ízig vérig művész.” Sárkány József

Szeretettel várjuk a kiállítás megnyitójára július 5-én, csütörtökön 18 órakor!

➔ M E G H Í V Ó


Marcius 8 - 29
FATÜZ MOST
című csoportos kiállítása

Az elmúlt években a fatüzes égetési technika reneszánszát éli külföldön és hazánkban is, nagymértékben köszönhetően a new craft mozgalom globális hatásainak. Ezen tendenciákra reflektálva kívánjuk bemutatni a technika legkivallóbb hazai képviselőit, ezen csoportos kiállításunkon.

A kiállító művészek névsora: Kemény Péter, Néma Júlia, Lakatos Ábel, Kontor Enikő, Ruzicska Tünde, Szabó Ádám Csaba, Steve Mattison, Boleman Bence

Szeretettel várjuk a kiállítás megnyitójára március 8-án, csütörtökön 18 órakor!

➔ M E G H Í V Ó


Aprilis 12 - 27
MESTEREK ÉS TANÍTVÁNYOK

Ezen kiállításunk anyaga már látható volt 2018. március 13-29. között Kecskeméten, a Kápolna Galériában (6000 Kecskemét, Kápolna u. 13.) a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál részeként. A kiállítás nagy sikerére való tekintettel úgy döntöttünk, hogy az anyagot Budapesten is bemutatjuk Museion No.1 Galériánkba.

Melyek azok a részletek, a kerámiák mögött rejtőző titkok, amik a tárgyakat művészetté emelik? Mi az, ami ebben a mesterségben átadható és megtanulható? Mit köszönhet mesterének a tanítvány? Kiállításunkon a magyar kortárs szilikát művészetek nagyjai, példaképei, mesterei és egykori tanítványaik szerepelnek együtt. A kiállításon kilenc-kilenc neves magyar alkotóművész tizennyolc munkáját mutatjuk be. A meghívott mesterek és tanítványaik: Fusz György – Kontor Enikő, Haber Szilvia – Vértessy Dorottya, Kádasi Éva – Néma Júlia, Kemény Péter – Nagy-György Ágnes, Kuzsel Gabriella – Andrási Edina, Nagy Márta – Lantos Tímea, Pázmándi Antal – Simon Zsolt József, Polyák János – Bánó Zsófia, Szalai László – L. Molnár Zsuzsanna.

Szeretettel várjuk a kiállítás megnyitójára április 12-én, csütörtökön 18 órakor!

➔ M E G H Í V Ó


Május 3 - 31
BLACK SPOT
Varga Dóra üvegművész kiállítás

Varga Dóra munkáinak visszatérő motívuma a különböző művészeti területek összekapcsolása és a folyamatszerűségek ábrázolása - legyen szó narratív ábrázolásról vagy éppen zenei motívumok megragadásáról. A környezetszennyezésre és természeti folyamatokra reflektáló Black Spot kiállítási anyag fókuszában a mozgóképek és szobrok kapcsolatának ábrázolása áll. Az üvegalkotásokhoz gyakran készülnek az egyes kompozíciók kiegészítéseként vagy dokumentációjaként videómunkák, melyek lehetővé teszik az alkotás időbeliségének rögzíthetőségét is. A kiterjesztett valóság dimenzióival, vetített képi és zenei elemekkel is felruházott üvegszobrok így multimédiás installációs elemekké alakulnak. Szeretettel várjuk a kiállítás megnyitójára május 3-án, csütörtökön 18 órakor!

➔ M E G H Í V Ó


Június 7 - 29
BUDÁN MIKLÓS


Jülius 5 - 27
STEVE MATTISON


Augusztus 2 - 31
SZALAI LÁSZLÓ


Szeptember 5 - 21
ULRICH GÁBOR


Szeptember 27 - Október 12
KOSZTA ZSÓFIA


Október 16 - 31
HÉVIZI ÉVA


November 8 - 30
NAGY MÁRTA


December 6 - 14
ÚJ MUTARGYnyitva tartás: keddtől péntekig 14-től 18 óráig

"Museion No.1"
H-1091 Budapest, Üllői út 3
Telephone +36 1 216 4784, +36 20 223 7180
email: museion@t-online.hu
icshu@t-online.hu

www.icshu.org/museionbudapest.html